RSS

A szülői akciócsoport kérésére kicserélték a korábban kihelyezett helytelen homlokzati táblákat

15 Sze

A marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a hétvégén kicserélte a Dr. Bernády György Általános Iskola homlokzatára kihelyezett táblákat. Mint ismeretes, a homlokzati táblákat a hivatal augusztus végén helyezte ki, anélkül, hogy bárkit is értesített volna ezek kihelyezésének konkrét időpontjáról. A Bernády szülői akciócsoport döbbenettel észlelte, hogy a magyar nyelvű táblán is az információk félig románul, vagy román helyesírással írva, szerepelnek.bernadyroman
Az akciócsoport ezért 2013. szeptember 04-én (magyar nyelvű) írásos panasszal fordult Marosvásárhely polgármesteréhez, kérve őt, hogy az iskolakezdésig javíttassa ki a homlokzati táblákat a jelenlegi törvények és előírások betartásával. A szülői akciócsoport több képviselője személyesen is felkereste Oșan Gabriela-t, az oktatással foglalkozó igazgatóság vezetőjét, aki a tárgyalás végén ígéretet tett arra, hogy szeptember 16-ig kicserélik a hibás táblákat.PolgHivatalBernadyTabla1

A hétvégén megtörtént a táblacsere, és immár ténylegesen magyar nyelvű tábla hírdeti a Dr. Bernády György Általános Iskola új nevét.

bernady
A szülői akciócsoport a Bernády névadásért a szeptember 16-i  évnyító ünnepség alkalmából, és a névadás tiszteletére Școala Gimnazială “Dr. Bernády György” – 2013 – Dr. Bernády György Általános Iskola feliratos, és az iskolaalapító portréjával díszített öntapadós matricával ajándékozza meg az iskola összes diákját, románokat, magyarokat egyaránt.
ontapados

Reklámok
 
1 hozzászólás

Szerző: be szeptember 15, 2013 hüvelyk Uncategorized

 

One response to “A szülői akciócsoport kérésére kicserélték a korábban kihelyezett helytelen homlokzati táblákat

  1. Zsolt

    szeptember 17, 2013 at 12:13 du.

    Nagyon örvendek hogy elértük a célunkat. Szerintem elég lett volna egy tábla, de az jó nagy legyen eltakarva a régi helyét. Javaslatokkal, ötletekkel és kivitelezéssel abszolut bérmentve ami a munkát illeti örömmel és szívesen segítek. Tisztelettel, Zsolt.

     

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: