RSS

Érdek vagy védelem

12 ápr

A Bernády akciócsoport 2013. április 11-én a városi tanács éves költségvetését hivatott ülésén Érdek vagy védelem – Lesz-e Bernády iskola? feliratú pólókban fejezte ki tiltakozását az ellen, hogy a valós felelősségvállalás és politikai egyezséggel szemben látszatmegoldásokkal viszonyul a Bernády ügy fele.

 IMG_9061 IMG_9060
Mint ismeretes, ahhoz, hogy az iskolanévadás megtörténhessen és a marosvásárhelyi 2-es számú általános iskola felvehesse a Dr. Bernády György nevet, politikai háttértárgyalásokra van szükség, a törvényes lépések betartása nem elegendő. Ezt a tényt az RMDSZ vezető politikusai is elismerték, és fel is vállalták, mint az a novemberben készült kisfilmben is látható (http://www.youtube.com/watch?v=XW9fPPmG-fs).

Azóta eltelt egy fél év, de az ígéretek csak nyilatkozat szintjén maradtak, amiről az a tény tanúskodik, hogy eddig az összes bizottságban, ahol a névadásról kellett szavazni, kizárólag a magyar képviselők szavazták meg a Bernády nevet.Peti András az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke és Benedek István RMDSZ-es tanácsos a tiltakozó szülők jelenlétét felhasználva néhány magyar szót ejtett a tanácsülés során, amely hőstett már minden vásárhelyi médiába bekerült. Az elmúlt huszonhárom év gyakorlatát figyelmébe véve kijelenthetjük, hogy a magyar nyelven történő felszólalás elszigetelt eset, és biztosan állíthatjuk, hogy a magyarok érdekvédői többet nem fogják alkalmazni a városi tanács üléseire vonatkozó magyar nyelvhasználatot szabályozó törvényes rendelkezéseket, nem fognak magyarul beszélni tanácsüléseken, kizárólag akkor, amikor a politikai érdekük úgy diktálja. Szép kis érdekvédelem.

Reklámok
 
Hozzászólás

Szerző: be április 12, 2013 hüvelyk 2013 áprilisa

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: